Houten bruist!

Zaterdagochtend, 1 september. Houten ontwaakt. De hete zomer is voorbij en het nieuwe seizoen begint lekker fris en zonnig. Het Rond is veranderd in een levendig doolhof van kraampjes en natuurlijk zetten wij ook onze spulletjes in een kraam die er al snel anders uit begint te zien. Tevreden kijken we rond over het plein.

Meer dan 200 verenigingen, stichtingen en initiatieven zijn present: sportverenigingen demonstreren hun talenten; jong en oud dansen, zingen en maken samen muziek. Wie iets wil bijdragen aan Houten kan bij de verschillende initiatieven terecht. Culturele verenigingen, zorginstellingen en belangenorganisaties zoeken de verbinding met wie zich maar verbinden wil. Overal waar je kijkt zijn mensen met elkaar in gesprek. Een prachtig gezicht.

Ook de vrijwilligers onderling ontmoeten elkaar na een lange zomer weer. Soms ken je elkaar al via Facebook en ontmoet je elkaar nu eindelijk in het echt. Op Facebook is de discussie snel gevoerd, maar de mens achter het idee staat nu in levende lijve voor je. Er is tijd voor dialoog, weer eens wat anders.

“Houten moet weer bruisen, zoals in die goede oude tijd!” Hoe vaak hebben we dat niet gehoord tijdens de verkiezingstijd! De hang naar een verleden dat misschien wel nooit meer terugkomt, doet je op een dag als vandaag bijna vergeten hoe bijzonder het is dat Houten zoveel actieve groepen telt die zich inzetten voor elkaar, hun medemensen en voor Houten.

De dag is er eentje om van te genieten. Niet alleen het weer zit mee, maar de sfeer op het Rond is uitstekend. Punten voor verbetering zijn er altijd, maar iedereen die over de markt loopt voelt: Houten bruist! Maar misschien bruist Houten…anders?

Wayne Wilson

Fractievoorzitter Houten Anders!

Houten Anders onderneemt.

Ja! het gaat goed! Maar het kan ook anders.

Wat anders? Wordt ons dan gevraagd.

Houten heeft potentie! Houten moet en kan zich, verder groeiend, onderscheiden. Zonder ons te meten aan de omgeving of af te geven op anderen, kunnen we Houten voorbereiden op een mooie toekomst door oplossingsgericht samen te werken Daar is soms lef voor nodig. Durf om te investeren maar ook het besef dat behoud, afschrijving en onderhoud geld kost. Het verwacht van ons allen een gezamenlijke visie. Een visie die wij allen moeten delen en steunen.

Houten is aantrekkelijk voor ondernemers en bewoners. Dat moet zo blijven. Duurzame keuzes moet je daarom samen maken. Het “presenteren” van onze stad kan nog beter. Houten Anders wil vitaliteit als uitgangspunt! Iedereen die Houten digitaal zoekt , met trein of auto passeert of bezoekt geïnspireerd moet raken en zich welkom moet voelen. Houten zou bijvoorbeeld een leiderschapsrol op zich kunnen nemen bij regionale samenwerkingsverbanden.

Als regio hebben wij onze taken en verplichtingen. Bouwen voor onze bewoners is daar een van en is een uitdagende. Ja! er kan gebouwd worden aan de stad waar wij trots op zijn en blijven. Houten mag en moet gezien worden. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap maakt Houten nog aantrekkelijker. Het huidige netwerk van ondernemers, winkeliers en ZZP’ers is groots en krachtig. Gezamenlijke ondernemersbelangen mogen en moeten door hen geuit worden en de politiek moet deze uitingen met een open houding tegemoet treden.

Participatie was en is een belangrijke term. Maar de wijze waarop je het invult en toepast bepaalt het succes. Inspraak is leuk maar wat gebeurt er vervolgens met de verzamelde informatie? Durven wij als Houten te investeren, te motiveren en vervolgens te innoveren? Houten Anders! onderschrijft de mening van bedrijvenvereniging IKH dat het tijd is voor lokale en regionale samenwerking.

Houten Anders! is ook trots op de gemeentelijke samenwerkingsverbanden. HA! wil dat Houten groeit en zich nadrukkelijk profileert. Samen bouwen aan een mooie toekomst voor Houten.

Wij nodigen u uit! om mee te bouwen. Deel uw mening!

Sijnsspoor Health and More

Vandaag aanwezig bij de opening van Sijnsspoor Health and More door wethouder Kees van Dalen. Een prachtig voorbeeld hoe kleine ondernemers samen iets kunnen bereiken.